Siivousta tehostettu Koronavirustilanteen takia

Olemme tehostaneet siivousta huoltokohteissamme entisestään koronvirustilanteesta johtuen. Olemme tehostaneet erityisesti kosketuspintojen ja saniteettitilojen siivousta. Siivouksessa käytetään mm. desinfioivia aineita ja kertakäyttöisiä puhdistusliinoja. Tarpeen mukaan teemme myös kloriittipesuja.

Pahoittelemme mahdollisia hajuhaittoja jotka johtuvat desinfioivien aineiden käytöstä.

Viheralueiden hoito jatkuu pitkälle syksyyn

Kiinteistöjen näkyvämpiä viheralueita ovat nurmikot. Vastaleikattu nurmikko antaa huolitellun vaikutelman koko taloyhtiöstä. Nurmikot leikataan alkukeväästä aina lumentuloon asti. Ruohon kasvutahti vaihtelee kasvukauden ja sijainnin mukaan ja siten myös leikkausväli vaihtelee. Terolla leikattavaa riittää, viikossa menee toistakymmentä tuntia nurmikkojen parissa.

Terolla on jo kokemusta monesta ruohonleikkurista ja tietää mitä koneelta haluaa. Tällä hetkellä alla on Husqvarnan ajoleikkuri jolla pääsee lähelle seinää, pensaita ja puita. Koska ajoleikkurissa on useampi terä lopputulos on aina huoliteltu. Lisäksi leikkuri biosilppuaa ruohon joka siten samalla lannoittaa nurmikon. Viimeistelyyn käytetään pienempää ruohonleikkuria tai trimmeriä.

Tiestikö, että Haukilahtelaisen Spargäddan-kiinteistön nurmikoiden leikkaamiseen tulee käveltyä 4 km jos leikkaa perinteisellä työnnettävällä ruohonleikkurilla jonka leikkuuleveys on noin 50 senttiä. Ajoleikkuri hoitaa homman paljon nopeammin 103 senttiä leveällä leikkuualueella. Lisäksi useampi terä antaa paremman lopputuloksen.

Foto: Maria Silén

 

Aura ja linko valmiina. Talvi – tule jo!

Olisihan se kivaa jos vesisateen sijaan tulisi lunta, tuumaa Tero. Se toisi valoa ja tekemistä, sellaista kivaa tekemistä. Saisin testata miten Unelma, traktorini, toimii lumen aurauksessa. Olen varma että voin olla hänestä ylpeä. Ja kun lunta on jo paljon niin saan ottaa lumilingon käyttöön. Tervetuloa talvi – olen valmistautunut.

Teron mietteitä Ylen tekemässä haastattelussa joka nähtiin helmikuussa tv:ssä:

Yle Areenan Lumimies.

mönkijä lumityössä

Lähipalvelua parhaimmillaan