Viheralueiden hoito jatkuu pitkälle syksyyn

Kiinteistöjen näkyvämpiä viheralueita ovat nurmikot. Vastaleikattu nurmikko antaa huolitellun vaikutelman koko taloyhtiöstä. Nurmikot leikataan alkukeväästä aina lumentuloon asti. Ruohon kasvutahti vaihtelee kasvukauden ja sijainnin mukaan ja siten myös leikkausväli vaihtelee. Terolla leikattavaa riittää, viikossa menee toistakymmentä tuntia nurmikkojen parissa.

Terolla on jo kokemusta monesta ruohonleikkurista ja tietää mitä koneelta haluaa. Tällä hetkellä alla on Husqvarnan ajoleikkuri jolla pääsee lähelle seinää, pensaita ja puita. Koska ajoleikkurissa on useampi terä lopputulos on aina huoliteltu. Lisäksi leikkuri biosilppuaa ruohon joka siten samalla lannoittaa nurmikon. Viimeistelyyn käytetään pienempää ruohonleikkuria tai trimmeriä.

Tiestikö, että Haukilahtelaisen Spargäddan-kiinteistön nurmikoiden leikkaamiseen tulee käveltyä 4 km jos leikkaa perinteisellä työnnettävällä ruohonleikkurilla jonka leikkuuleveys on noin 50 senttiä. Ajoleikkuri hoitaa homman paljon nopeammin 103 senttiä leveällä leikkuualueella. Lisäksi useampi terä antaa paremman lopputuloksen.

Foto: Maria Silén